miércoles, 1 de octubre de 2014

10 D'OCTUBRE, DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL: FEM ANAR LA PILOTA

III JORNADA DE PILOTA A MÀ DELS CENTRES D'ATENCIÓ ALS TRANSTORNS MENTALS GREUS

Arriba la 3a edició de les jornades de pilota valenciana que organitzem des dels Centres d'Atenció al TMG en territòri valencià, una trobada d'àmbit autonòmic que hem considerat fer coincidir amb la cel.lebració mundial de la salut mental, la qual té lloc el 10 d'octubre de cada any. És per això que aquesta vegada comptem amb la col.laboració especial de l'associació ASIEM (Associació per la salut integral de les persones amb malaltia mental).

En el cartell de la matinal de partides d'aquesta data tan significativa hem vullgut fer confluïr dues grans aspiracions: es tracta de visibilitzar dues realitats de la pilota que avui en dia encara no han assolit la qüotidianeitat desitjada en les canxes de joc: la dona i els transtorns mentals. Ningú hauria d'extranayar-se de vore els dos col.lectius jugar, però encara hui en dia no podem parlar de normalització. El nostre cartell reivindica eixes altres realitats i les junta per reclamar-les.

En aquesta ocasió jugaran els i les nostres pilotaris en les modalitats de frontó valencià i raspall. Cal festejar que comptem amb una gran novetat com és la incorporació d'un nou Centre que ha optat per obrir un taller de pilota en el seu l'horari: la residència “San Lorenzo de Brindis” de Massamagrell. Completarem la jornada els CRIS i Centres de Dia ACOVA i Sant Pau (València), i el CRIS de la Creu Roja (Castelló). Les entitats que dónen suport son, com fins ara, la Federació de Pilota Valenciana i la Conselleria de Benestar Social. Amb tot, el vell somni de fer una lliga entre diversos Centres s'acosta cada volta amb més força. Amb la present trobada podrem iniciar ja la planificació de la I Lliga de pilota valenciana en TMG.

I pel que fa al nostre àmbit d'actuació, la rehabilitació psicosocial, volem subratllar que tenir una salut mental de qualitat a nivell individual és un element clau per al benestar íntegre, el que repercuteix directament en la societat. Al llarg de la vida totes i tots estem exposats a tindre episodis, més o menys greus i per períodes de temps transitòris o crònics, de malalties mentals. El 9% de la població espanyola té actualment diagnosticat algún tipus de TMG. I el 40% de les malaltes cròniques son de l'àmbit dels TMG. En aquest sentit, a tota la societat ens interessa i pertoca estar atents i sensibles a aquests transtorns.

Per tot allò exposat, quedeu convidats i convidades a presenciar la III Jornada, la qual tindrà lloc el 10 d'octubre de 2014 als frontons i trinquet del poliesportiu municipal de Natzaret en la ciutat de València. La cita serà a les 11h.

FEM ANAR LA PILOTA PER LA SALUT MENTAL. DECONSTRUÏM ESTIGMES

1 comentario:

  1. muy guapas las chicas, sobretodo la que va de rojo con la de blanco

    ResponderEliminar